Сучасний підхід до викладання дисципліни “Теорія і методика викладання лижного спорту” у вищих навчальних закладах - Чалій, Л.; Козаченко, Т.; Chalii, L.; Kozachenko, T. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Лижна підготовка в школі належить до основних вправ, які створюють умови для гармонійного фізичного розвитку. Сучасні освітні заклади майже не проводять цю роботу, при цьому втрачається можливість корисного зимового спорту й розваг. Автори висвітлили мету озвучити власний досвід підготовки майбутніх учителів фізичного виховання до уроків лижної підготовки. Проведенні анкетування й спостереження дають право стверджувати про доцільність ґрунтовних занять із лижної підготовки зі студентами для подальшого використання цих знань у роботі зі школярами. Запропоновано поряд із біговими лижами, що є більш традиційними в навчально-виховному процесі, обов’язково використовувати гірськолижні як сучасну, оздоровчу, популярну нині тенденцію. Ski training in school is one of the basic exercises that create conditions for the harmonious physical development. Modern educational institutions hardly carry out such work, and the opportunity of useful winter sports and entertainment is lost is this case. The authors set out to sound their own experiences of future teachers of physical education training and invite colleagues to cooperate. The surveys and observations are entitled to affirm the feasibility of fundamental studies of ski training with the students for further use of this knowledge to work with students. The authors recommend, along with the traditional in the educational process race (cross-country) skis, to use the mountain ski as a modern recreational and popular trend.
The Modern Approach to the Teaching of “Theory and Methods of Teaching Skiing” in Higher Education Establishments
Keywords: рухова активність; циклічні види спорту; техніка лижного спорту; гірськолижний спорт; motor activity; cyclic sports; skiing technology; alpine skiing; 378.14:796.92(07)