Характеристика цінової політики закладів готельно-ресторанного господарства Луцької територіальної громади - Єрко, Ірина Володимирівна (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2022)
На сучасному етапі розвитку ринкових відносин ціна на готельні послуги – це сума тих коштів, які споживач віддає за право володіння певними товарами чи послугами, вважається найважливішим засобом реалізації маркетингової, фінансової та загально економічної стратегії розвитку діяльності підприємств як на національному, так і на міжнародному готельному ринку. Цінова політика являє собою встановлений порядок розрахунку ціни за послугу в залежності від конкретних умов її виконання. У зв'язку з тим, що в готельному бізнесі застосовується вільне ринкове ціноутворення, кожне готельне підприємство розробляє свої правила призначення тієї чи іншої цінової політики.
Keywords: цінова політика; Луцька територіальна громада; підприємства готельного господарства; готель; заклади готельно-ресторанного господарства; ранжування готелів