Освітній аспект проблеми формування здорового способу життя - Ашиток, Надія; Ashitok, Nadezhda (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті з’ясовано закономірності функціонування й розвитку фізичної культури в системі освіти, а також особливості формування здорового способу життя підростаючого покоління. Визначено зміст роботи щодо формування фізичної культури та здорового способу життя дітей. Для успішної діяльності з покра- щення здоров’я слід активізувати зусилля людей, які повинні турбуватися про себе. Саме тому зміни на краще можливі за умови формування (передусім у закладах освіти) у свідомості людей уявлення про їхню активну участь у розв’язанні питань збереження власного здоров’я, формування у свідомості уявлення про доцільність дотримання здорового способу життя. In the article it was defined the regularities of functioning and development of physical culture in the educational system, and also peculiarities of formation of healthy lifestyle of the rising generation. It was defined the content of work on formation of physical culture and healthy lifestyle of children. For successful activity oriented at improvement of health it is needed to brisk up the efforts of people who have to take care of themselves. That is why changes for the best are possible under the condition of formation (first of all at educational establishments) in people’s minds of conception of their active participation in solving questions of saving of their own health, formation in minds of conception of reasonability of maintaining healthy lifestyle.
Educational Aspect of the Problem of Formation of Healthy Lifestyle
Keywords: фізична культура; здоровий спосіб життя; освіта; фізичне виховання; проблеми сучасного фізичного виховання; physical culture; healthy lifestyle; education; physical education; problems of modern physical education