Функціонально-стилістичний компонент конотації дієслівних композитів у сучасній німецькій мові - Смоляр, Наталія Петрівна; Smoljar, Natalia Petrivna (Кам’янець-Подільський: «Аксіома», 2012)
У статті досліджено стилістичну складову конотативного компоненту лексичного значення дієслівних композитів у сучасній німецькій мові. Проаналізовано функціонально-стильове забарвлення та експресивно-стилістичний потенціал складних дієслів. The stylistic part of connotative component of the lexical meaning of verbal compounds in modern German is considered in the article. Functional stylistic markening and expressive stylistic potential of compound verbs are analysed.
Смоляр Наталія Петрівна - кандидат філологічних наук, доцент кафедри німецької філології Східноєвропейського національного університету ім. лесі Українки
Keywords: стилістичні конотації; конотативний компонент лексичного значення; сленг; жаргон; експресивно-стилістичне забарвлення; метафоричне переосмислення; stylistic connotations; connotative component of lexical meaning; slang; jargon; expressive stylistic markening; metaphor meaning