Рекреаційний потенціал історико-культурної спадщини ОТГ Іваничівського району Волинської області - Мельник, Надія Вікторівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Павлушенко, Олена Григорівна; Качаровський, Роман Євгенович (Управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації, 2020)
Децентралізаційні процеси в державному управлінні створили передумови для розширення управлінських можливостей об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Завдяки передачі повноважень та фінансових ресурсів місцеві органи влади отримали можливість самостійно господарювати на своїй території, але водночас постало питання наповнення бюджету. Одним з шляхів його вирішення є розвиток ресурсної бази своєї громади, зокрема історико-культурної, що дозволить завдяки певним заходам залучити її об’єкти до галузі туризму та рекреації, поглибити освітній процес, посилити патріотичне виховання молоді, відродити історичну минувшину
Keywords: об’єднана територіяльна громада; рекреаційний потенціал; історико-культурна спадщина; пам’ятки археології; пам’ятки архітектури; пам’ятки історії; Іваничівський район; Волинська область; Іваничівська ОТГ; Павлівська ОТГ; Литовезька ОТГ; Поромівська ОТГ