Лінгвістичні особливості ідіостилю Анні Ерно - Кравець, Катерина Юріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню ідентифікації та аналізу головних особливостей індивідуального стилю А. Ерно. Для успішного досягнення поставленої мети, в першому розділі розглянуто поняття «ідіостилю письменника» в сучасній лінгвістиці; проаналізовано особливості творчості А. Ерно; охарактеризовано автобіографічність творів А. Ерно. В другому розділі здійснений глибокий аналіз соціальних та культурних контекстів в ідіостилі А. Ерно; визначено особливості об’єктивного письма А. Ерно в його суб’єктивному вимірі; розглянуто мовно-виражальні засоби у творах А. Ерно; встановлено стилістичні особливості творів А. Ерно;досліджено вплив творчості А. Ерно на розвиток сучасної французької літератури. Результатом аналізу стало дослідження ідіостилю А. Ерно. Ії творчість є унікальним поєднанням автобіографічного підходу, соціальної критики та літературного мінімалізму. Основними рисами її ідіостилю є автобіографічність, фрагментарність, стриманість емоційної експресії та глибока зацікавленість соціальними і політичними аспектами життя.
Keywords: ідіостиль; автобіографічність; фемінізм; фрагментарність; літературний мінімалізм; соціальна критика; стриманість емоційної експресі