Проблема християнського осмислення шлюбних стосунків у пресі Православної Церкви Волині - Рожило, Марія Андріївна; Rozhylo, Mariia A. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2011)
Етика шлюбних стосунків, як один із аспектів морально-етичної проблематики, на шпальтах сучасної православної преси Волині представлена тими ж темами й проблемами, що порушувалися церковною пресою протягом усього періоду її функціонування. Сучасна церковна преса Волині ілюструє звернення авторів публікацій до актуальних проблем сьогодення. Церква бере на себе роль вихователя не тільки молодого покоління, але й суспільства в цілому, і разом із родиною ставить міцний фундамент для формування світогляду особистості. За посередництвом своїх видань Церква впливає на формування громадської думки, виконує світоглядну, регулятивну, комунікативну та інші функції.
Keywords: Православна Церква Волині; церковна преса; морально-етична проблематика; шлюбні стосунки