Внесок Модеста Левицького у зародження бандурного мистецтва на Волині - Чернецька, Наталія Григорівна; Chernetska, Nataliia H. (Волинський краєзнавчий музей, 2016)
У статті висвітлено музичну діяльність відомого українського письменника, педагога і громадського діяча Модеста Левицького (1866– 1932), що проявилась у композиторській творчості, в опануванні українського інструмента – бандури та навчанні учнів гри на інструменті, в організації першого ансамблю бандуристів Луцької української гімназії, у концертно-просвітницькій роботі. Доведено, що його діяльність у Луцьку у 1927–1932 рр. мала безпосередній вплив на зародження бандурного мистецтва на Волині.
Keywords: Письменник; педагог; бандурист; ансамбль; інструмент; концертно-просвітницька діяльність