Екологічна психологія - Дмитріюк, Наталія Степанівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Навчальна дисципліна «Екологічна психологія» належить до прикладних дисциплін і базується на знаннях про загальні закономірності, механізми функціонування психіки людини при взаємодії з навколишнім середовищем. Мета навчальної дисципліни «Екологічна психологія» полягає у формуванні у студентів теоретичних знань про особливості розвитку екологічної свідомості людини та практичних умінь щодо технік та прийомів діагностики екологічної свідомості у практичній діяльності психолога.
Keywords: екологічна психологія; екологічна свідомість