Соціальний захист людей похилого віку в Україні - Величко, Ірина Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Бакалаврську роботу присвячено вивченню соціального захисту людей похилого віку на рівні конкретної громади, що може допомогти краще розуміти, які чинники впливають на ефективність соціальних програм та як їх можна оптимізувати для задоволення потреб даної категорії. Проблема, порушена у роботі, має важливе значення до переосмислення соціальної політики в Україні, визначення чіткої мети, завдань, механізмів і етапів її реалізації щодо забезпечення належного рівня життя людям похилого віку. У першому розділі бакалаврської роботи досліджено теоретичні основи даної проблеми, зокрема сутність, принципи та форми соціального захисту людей похилого віку, нормативно-правову базу соціального захисту даної категорії та зарубіжний досвід. У другому розділі бакалаврської роботи проаналізовано державну систему соціального захисту людей похилого віку та досліджено систему соціального захисту людей похилого віку в територіальній громаді. Подано напрями вдосконалення соціального захисту людей похилого віку в громаді. В результаті дослідження бакалаврська робота має на меті надати важливі висновки та рекомендації щодо вдосконалення соціального захисту людей похилого віку в громаді.
Keywords: соціальний захист; соціальне забезпечення; люди похилого віку; соціальний захист людей похилого віку