Перспективи формування творчих кластерів на базі осередків художніх народних промислів Волинської області - Мельник, Андрій Васильович; Мельник, Надія Вікторівна; Качаровський, Роман Євгенович (International science group, 2021)
Народні художні промисли та ремесла є потужною складовою культурної індустрії туризму. Особливості їх функціонування виписані у Законі України «Про народні художні промисли», де визначені основи державної політики у цій галузі. У загальній структурі експорту України продукція народних промислів і творів мистецтва охоплює лише 0,14 % світового експорту. Для Волинського краю характерним є близько 15 видів художніх промислів
Keywords: Волинська область; творчі кластери; народні художні промисли; Старовижівський район; декоративне мистецтво; гончарство; столярство