Сутність та зміст музично-педагогічної діагностики - Гургула, Роман Іванович; Марач, Олександр Миколайович; Войнаровський, Андрій Юрійович (My University, 2022)
У статті розглядається специфіка комплексу принципів постановки музично-педагогічного діагнозу, визначається суть, структуру та окремі складові музично-педагогічної діагностики як єдиної функціональної системи. Проаналізовані й охарактеризовані підходи по дослідженню питань, проблем та завдань музично-педагогічного діагностування у психолого-педагогічній, музикознавчій, методичній літературі. Розглянуто та проаналізовано структуру особистості, у якій виділено чотири особливих підструктури. Проаналізовані «зовнішні прояви» музичного виконавства, труднощі та помилки, з якими зустрічаються студента/студентки на певному навчальному етапі; характеристики тих показників музично-педагогічного діагнозу, які безпосередньо взаємопов’язані з виконанням й інтерпретацією музичного твору.
The essence and content of music-pedagogical diagnostics
Keywords: музична педагогіка; діагностування; особистість; здобувач; педагог; 37.015.31:781.1