Особливості усного та письмового перекладу з німецької мови - Застровський, Олександр Анатолійович; Zastrovskyj, O. A. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2008)
У даній статті розглядаються проблеми усного та письмового перекладу. Наведено особливості публічних промов та їх види. Оскільки засоби та методи письмового перекладу значною мірою залежать від типу текста, у статті розглянуті основні типи тексту та відповідні засоби для їхнього перекладу. The article deals with the problems of oral and writing translation. It is given the peculiarities of public speeches and its kinds. As the means and methods of writing translation depend on the type of text, that’s why the main types of text and corresponding means for its translation are analysed in the article.
The peculiarities of oral and writing translation from German
Keywords: публічна промова; інформаційно-термінологічний текст; інструкційний текст; інформаційно-експресивний текст; художній текст; public speech; informational-terminological text; instruction text; informational-expressive text; text of fiction