Франкова концепція рецептивної естетики і поетики у європейському контексті - Боднар, Віра; Bodnar, Vira (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Стаття присвячена розкриттю процесу становлення ідей рецептивної естетики і поетики у творчості Івана Франка, типологічної суголосності його естетично-поетикальної концепції з науковими пропозиціями вчених з інших країн, окреслено міру її об’єктивної присутності в сучасній філологічній науці. This investigation is the continuation of publications of the author devoted to the problem of development of the ideas of receptive aesthetics and poetics in the Ivan Franko’s works, as well as typological resemblance of his aesthetic and poetic concepts with scientific investigation of foreign scientists from abroad.
Franko’s Concept of Reseptive Aesthetics and Poetics in the European Context
Keywords: рецептивна поетика; receptive poetics; рецептивна естетика; receptive aesthetics; автор; author; реципієнт; recipient; читач; reader