Інституційне забезпечення конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії - Єрко, Ірина Володимирівна (Луцький національний технічний університет, 2024)
Інституції представляють собою визначні норми, правила, стандарти, які регламентують поведінку суб’єктів туристичної індустрії та забезпечують трансформацію їх конкурентного потенціалу. Як зазначають автори (Кирилюк Є. М., Прощаликіна А. М., 2011) «Всі інституції – офіційні й неофіційні – змінюються, що зумовлює зміни у варіантах вибору як окремих індивідів та інститутів влади, так і суспільства загалом». Інституції визначають систему управління трансформаційними процесами для забезпечення стійкості, безпечності та конкурентності туристичної індустрії, недопущення розбалансованості ринку туристичних послуг/продуктів. Завдяки використанню інституцій можна змінити підхід до проведення трансформаційних змін конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії через модифікацію правового поля, адаптації до стандартів туристичного обслуговування, правил ведення конкурентної поведінки, нормативів безпечного розвитку туристичної індустрії.
Keywords: туризм; туристична індустрія; конкурентний потенціал