Радянський тоталітаризм: ґенеза та функціонування - Баран, Володимир Кіндратович; Baran, Volodymyr K. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Дисципліна «Радянський тоталітаризм: ґенеза та функціонування» належить до переліку нормативних дисциплін і спрямована на вивчення студентами ключових проблем історії тоталітаризму, його сутності й соціально-політичної природи, становлення й розвитку впродовж 1917–1991 рр., впливу на радянське суспільство та загальні політичні процеси у Європи та світі, з’ясування його політичного, економічного і духовного, ментального впливу на сучасність.
Keywords: тоталітаризм; номенклатура; партія; ідеологія; "воєнний комунізм"; цензура; пропаганда; диктатура