Робочий зошит для лабораторних робіт з курсу „Анатомія людини” - Шварц, Людмила Олексіївна; Абрамчук, Ольга Миколаївна; Shvarts, L. O.; Abramchuk, Olha M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Розроблений згідно навчальної програми з курсу «Анатомія людини» згідно вимог кредитно-модульної системи навчання. Містить елементи робочої програми, методичні вказівки до лабораторних робіт та перелік запитань для контролю знань при самостійному вивченні окремих розділів програми. Рекомендований для студентів біологічного факультету денної форми навчання
Робочий зошит з матрицею протоколів 10-и лабораторних робіт, визначених навчальним планом та складеною за новим Державним стандартом спеціальності „Біологія” робочою програмою з курсу „Анатомія людини”. Для орієнтування у об’ємі матеріалу, який потрібно засвоїти, перші сторінки висвітлюють структуру курсу „Анатомія людини”, теми лекцій з переліком питань, що планується розкрити в ході їх читання, тематику лабораторних робіт. Кожен протокол лабораторного заняття має порядковий номер, тему, мету, завдання, які необхідно виконати, перелік літератури, якою можна скористатися при вивченні даної теми (з вказаними сторінками). На порожніх сторінках необхідно зробити замальовки і написи (українською і латинською мовами), скласти необхідні схеми, таблиці, короткі нотатки тощо. Протокол закінчується висновками. Для того, щоб зорієнтуватися в переліку питань для самостійного опрацювання за кожною з виучуваних в курсі „Анатомія людини” темою, у зошиті подані запитання для самостійної роботи. У зошиті вміщено також перелік запитань до екзамену, який буде складати кожен студент у ІІІ семестрі. Список основної і додаткової літератури, що рекомендується використати для глибокого засвоєння матеріалу з „Анатомії людини” додається в кінці зошита і допоможе кожному студенту успішно вивчити будову організму людини. На форзаці видрукувані норми оцінювання знань та умінь.
Keywords: хребет; скелет; головний мозок; мімічні м'язи; жувальні м'язи; шлунок