Інформаційна політика України в умовах воєнного стану: нормативно-правове забезпечення та напрями реалізації - Трушик, Віталій Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У кваліфікаційній роботі встановлено мету та завдання інформаційної політики. Так, зокрема метою дослідження є аналіз нормативно-правового забезпечення інформаційної політики держави в умовах війни, розгляд застосування інформаційної політики на практиці задля забезпечення національної безпеки. Об’єктом дослідження виступає інформаційна політика як засіб поширення та контролю інформації під час викликів війни. Предметом ‒ є розгляд застосування інформаційного законодавства задля забезпечення національної безпеки в умовах воєнного стану. В бакалаврській роботі вивчено низку нормативно-правових актів щодо впровадження воєнного стану, проведення інформаційної політики, забезпечення інформаційної безпеки. Серед них: Закон України «Про інформацію», Закон України «Про доступ до публічної інформації» , Закон України «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах», Закон України «Про захист персональних даних», Закон України «Про державну таємницю». Проаналізовано їх зміст, звертаючи особливу увагу на питання інформаційної сфери в період воєнної агресії російської федерації проти України.
Keywords: інформація; інформаційна політика; інформаційна безпека; інформаційне законодавство; війна; воєнний стан; загрози; процеси правотворчості; Україна