Основи наукових досліджень в соціальній психології - Федотова, Тетяна Володимирівна; Fedotova, Tetiana V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Курс «Основи наукових досліджень в соціальній психології» передбачає засвоєння студентами основних положень та відомостей про роль і місце науки у розвитку суспільства, про закономірності розвитку науки, про організацію та шляхи забезпечення наукових досліджень в державі. Програма навчальної дисципліни «Основи наукових досліджень в соціальній психології» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра спеціальності 053 «Психологія», за освітньою програмою «Психологія». Предметом вивчення навчальної дисципліни є питання організації, постановки, проведення і узагальнення результатів наукового дослідження у формі, доступній для студентів-психологів. Метою викладання навчальної дисципліни «Основи наукових досліджень в соціальній психології» є засвоєння студентами систематизованої інформації про історію розвитку науки, методологію, методику та технологію організації та проведення наукових досліджень в соціальній психології, орієнтування студентів як майбутніх науковців до поглиблення своїх знань, прагнення подальшого інтелектуального розвитку та самовдосконалення.
Keywords: наукове дослідження; методологія наукового дослідження; методи психології; вибірка дослідження; математичні методи; психодіагностичні методи