Місце громадських організацій у політичному процесі в Україні - Кононович, Вікторія Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі розкриваються окремі правові аспекти взаємодії громадських та владних інституцій у реалізації державної політики. Об’єктом даного дослідження є громадські організації України, їх сучасний стан та перспективи розвитку, а також характер їх взаємодії з різними суб’єктами політичної системи. Предметом дослідження є місце громадських організацій у політичному процесі в Україні. Метою бакалаврського дослідження є комплексний аналіз функціонування громадських організацій у політичній системі України періоду незалежності. Досягнення поставленої мети зумовило необхідність вирішення таких завдань: вивчити еволюцію розвитку громадських організацій; визначити класифікацію громадських організацій; з’ясувати сутність громадських організацій; охарактеризувати сучасний стан ункціонування громадських організацій в Україні.
Keywords: громадськість; громадські організації; громадянське суспільство; політичний процес