Лексико-семантичне поле осуду - Черняк, Оксана Павлівна; Cherniak, Oksana P. (Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка КДПУ ім. В. Винниченка, 2011)
У статті розглянуто лексичні засоби репрезентації осуду, які є конституентами лексико-семантичного поля, подано опис двох лексико-семантичних мікрополів: засобів номінації осуду і засобів вираження осуду, проаналізовано складові частини кожного мікрополя.

The article deals with lexical means of censure representation which form lexico-semantic field. The description of two microfields (lexical means of nomination and expression of censure) is given, the parts of each microfield are analyzed.
Keywords: лексико-семантичне поле; лексико-семантичне мікрополе; ядро; центральна зона; медіальна зона; периферія; пейоративи; lexico-semantic field; lexico-semantic microfield; nucleus; central zone; medial zone; periphery; pejoratives