Інвестиційна привабливість будівництва в Україні - Ліпич, Любов Григорівна; Карлін, Микола Іванович; Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Lipych, Lubov H.; Karlin, Mykola I; Tsymbaliuk, Iryna O. (Миколаївський національний університет ім. В.О. Сухомлинського, 2017)
У статті доведена значущість інвестиційної складової у функціонуванні та розвитку будівництва. Проведений аналіз інвестиційної привабливості України. Здійснене дослідження інвестиційної привабливості видів економічної діяльності в Україні на основі аналізу показників динаміки залучення капітальних інвестицій. Визначено позицію будівництва та здійснена оцінка рівня її інвестиційної привабливості. Наведено основні негативні фактори, що впливають на кризовий стан будівництва в Україні. Проведений аналіз інвестиційної привабливості будівництва в територіальному розрізі. Виявлені основні проблеми, що обумовлюють сучасний стан будівництва та окреслені можливі шляхи їх подолання. The article demonstrated the importance of the investment component in the functioning and development of the construction. There was analyzed of investment attractiveness of Ukraine. The research of investment attractiveness of economic activities in Ukraine based on the analysis of the dynamics indexes of attracting capital investment. The article determined position of the construction industry and assessed the level of its investment attractiveness. There were identified basic negative factors that affecting the critical state of construction development in Ukraine. In the research was analyzed investment attractiveness of construction in terms of different areas. There were determined issues that determine the current state of construction and outlined possible ways to overcome them.
Investment attractiveness of the construction industry of Ukraine and its territories
Keywords: будівництво; інвестиційна привабливість; інвестиційна конкуренція; капітальні інвестиції; інвестиційний клімат; construction industry; investment attractiveness; investment competition; capital investments; investment climate