Автоматизація методу К-середніх кластерного аналізу за допомогою програмного пакета StatSoft Statistica 6.0 - Тоцька, Олеся Леонтіївна; Totska, Olesia Leontiivna (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2005)
У тезах конференції описаний процес реалізації методу K-середніх кластерного аналізу . Автоматизація проводиться задопомогою програмного пакету Statsoft Statistica 6.0. Також описаний метод визначення оптимальної кількості кластерів. In the theses of conference the process of realization of K-means method of the cluster analysis is described. Automation is conducted by means program package StatSoft Statistica 6.0. The method of determination of optimum number of clusters is also given.
Automation of K-means method of the cluster analysis by means program package StatSoft Statistica 6.0
Keywords: кластерний аналіз; метод К-середніх; програмний пакет StatSoft Statistica 6.0; автоматизація