Мовний образ жінки в газетному дискурсі волинський ЗМІ - Фінчук, Анастасія О.; Finchuk, A. О. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті проаналізовано мовні засоби творення образу жінки на сторінках волинських газет. Виявлено основні номінанти-складники жіночого образу у волинській пресі. Представлено перелік лексико-семантичних груп, які найчастіше використовують для характеристики мовного образу жінки автори публікацій, та пояснено їх мотивацію. Показано вплив гендерного чинника на формування образу жінки. The article analyzes the linguistic ways of creating the image of woman on the pages of newspapers. The work identifies the basic components of nominees-female characters in Volyn’s media. It also describes the list of lexical-semantic groups, which are often used to describe the linguistic image of woman and presents the authors with their motivation. Moreover, the paper shows the influence of gender factor on the image of women.
Linguistic Image of Woman in the Newspaper Discourse of Volyn’s Mass Media
Keywords: гендер; gender; мовний образ; linguistic image; мовний стереотип; linguistic stereotype