Робочий зошит з фізіології та біохімії рослин - Машевська, Алла Степанівна; Єрмейчук, Тамара Музаффарівна; Голуб, Валентина Олександрівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
В робочому зошиті представлено лабораторні роботи, що висвітлюють основні розділи програми курсу «Фізіологія та біохімія рослин». Робочий зошит призначений для допомоги студентам ІІ курсу медико-біологічного факультету денної форми навчання у підготовці та виконанні лабораторних робіт з курсу «Фізіологія та біохімія рослин».
Тема: ЯКІСНЕ ВИЗНАЧЕННЯ ЦУКРІВ, ЖИРІВ ТА БІЛКІВ У РОСЛИННОМУ МАТЕРІАЛІ Тема: РОСЛИННА КЛІТИНА ЯК ОСМОТИЧНА СИСТЕМА. ЯВИЩЕ ПЛАЗМОЛІЗУ І ДЕПЛАЗМОЛІЗУ Тема: ВИЗНАЧЕННЯ ВСИСНОЇ СИЛИ КЛІТИН СПРОЩЕНИМ МЕТОДОМ (ЗА УРШПРУНГОМ) Тема: БУДОВА ТА РУХИ ПРОДИХІВ Тема: ВИЗНАЧЕННЯ ПОКАЗНИКІВ ТРАНСПІРАЦІЙНОГО ПРОЦЕСУ – ІНТЕНСИВНОСТІ ТА ВІДНОСНОЇ ТРАНСПІРАЦІЇ Тема: ЯВИЩЕ ГУТАЦІЇ. ВПЛИВ УМОВ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА НА ГУТАЦІЮ РОСЛИН. Тема: ФІЗИЧНІ ТА ХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ХЛОРОФІЛУ Тема: РОЗДІЛЕННЯ ПІГМЕНТІВ ЗЕЛЕНОГО ЛИСТКА МЕТОДОМ ПАПЕРОВОЇ ХРОМАТОГРАФІЇ Тема: ВИЗНАЧЕННЯ КІЛЬКІСНОГО ВМІСТУ ХЛОРОФІЛІВ У ВИТЯЖЦІ Тема: ВИЗНАЧЕННЯ ІНТЕНСИВНОСТІ ДИХАННЯ ЗА КІЛЬКІСТЮ ВИДІЛЕНОЇ ВУГЛЕКИСЛОТИ (ЗА МЕТОДОМ П. БОЙСЕН-ІЄНСЕНА) Тема: ВИВЧЕННЯ АКТИВНОСТІ КАТАЛАЗИ У РОСЛИН Тема: МІКРОХІМІЧНИЙ АНАЛІЗ ПОПЕЛУ РОСЛИН ТЕМА: КИСЛОТНИЙ ГІДРОЛІЗ КРОХМАЛЮ
Keywords: вуглеводи; ліпіди; білки; пограничні мембрани цитоплазми; всисна сила клітини; осмотичний тиск; транспірація; інтенсивність транспірації; гідатоди; явище гутації; хлорофіл; зелені пігменти; фотосенсибілізація; інтенсивність дихання; мікрохімічний аналіз попелу; мікрохімічного метод; 581.192(076) М 38