Визначення 2,4-дихлорфеноксиоцтової кислоти методом спектрофотометрії - Кормош, Жолт; Журба, Катерина (СНУ, 2013)
Установлено оптимальні умови спектрофотометричного визначення 2,4-дихлорфеноксиоцтової кислоти, що ґрунтується на її здатності утворювати іонний асоціат з основним барвником 5-нітро-астрафлоксином. Визначення 2,4-дихлорфеноксиоцтової кислоти можна проводити за концентрації в розчині 8,0−44,0 мкг/мл при рН 3. Розроблено екстракційно-спектрофотометричну методику, придатну для визначення в засобах захисту рослин.
Keywords: спектрофотометрія; іонний асоціат; 2,4-дихлорфеноксиоцтова кислота