Історія в літературних образах - (:unkn) unknown (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Збірник історико-літературних творів, написаних студентами різних років випуску спеціальності “Історія” історичного факультету СНУ, може бути використаний на уроках історії у закладах освіти, а також для популяризації як історичних знань, так і студенської творчості у молодіжному середовищі.

Compilation of historical and literary works written by students of different years of release in "History" History Faculty of sleep, can be used in history lessons in educational institutions, as well as to promote historical knowledge and open students creativity among young people.
Розділ I. Всесвітня історія Кух Альона. Перікл і Аспазія 7 ; Чугай Олександр. Смерть Цезаря 8 ; Титус Роман. Легіон 11 ; Сидорчук Альона. Римський легіон 13 ; Водько Юлія. Пригода 17 ; Грисюк Ірина. День римського воїна 19 ; Слободська Олена. Казка 23 ; Євчук Алла. Ішов 1374 рік 24 ; Валігура Оксана. Одинь день із життя середньовічного лицаря 26 ; Штанько Оксана. Образок із життя луцького міщанина ХVІ ст 30 ; Журанська Ірина. Одна із подорожей середньовічного лицаря 36 ; Хоміч Дмитро. Сновидіння 38 ; Книш Сергій. Як усе могло би бути 42 ; Солодуха Алла. Останній день із життя Жанни д’Арк 43 ; Скопович Ірина. Відколи Христофор Колумб 45 ; Краля Катерина. Сила жінки 47 ; Мартинюк Тетяна. Битва двох епох 49 ; Самойло Олена. Варфоломіївська ніч і доля однієї жінки 51 ; Кушнір Віра. Я в гаремі 52 ; Краля Катерина. Душа відьми з Червоної Руси 54 ; Савицька Ілона. Таємниця медальйона 57 ; Самчук Зоряна. Імператорське кохання 62 ; Бойко Володимир. Яношик 65 ; Шинкарук Юлія. Жив колись у Росії цар 67 ; Гут Ольга. Моя єдина Жозефіно 69 ; Мусій Ірина. Повернення до мрії 71 ; Завірюха Ірина. На Меморіалі Слави 77 ; Боярчук Марія. І маленькі люди творять історію 79.
Розділ II. Історія України Тарасюк Наталя. Колесо історії 81 ; Ключук Юля. Історії “слабких” жінок 91 ; Бовгиря Павло. Тесть Європи 95 ; Здунюк Ірина. Легенда про заснування Кам’янця-Подільського 97 ; Холодна Анастасія. Бідна Настуся 98 ; Панчук Юлія. Оповідання про козаків 100 ; Присяжнюк Марія. Подорож до Дикого поля 102 ; Ковальчук Тарас. Хмельниччина 103 ; Трофімук Тетяна. Богдан Хмельницький 118 ; Омельковець Олександр. Біснуватий 119 ; Гудима Наталя. Битва під Берестечком 162 ; Мочкін Сергій. Богдан Хмельницький – батько козацький 166 ; Ярмушинська Лілія. Переяславська Рада 1654 року 160 ; Бондарук Дмитро. Початок нового дня 169 ; Пасік Анатолій. Морозенко 182 ; Гречко Іванна. Героїчна доба Хмельниччини в історичних піснях і думах українського народу 184 ; Ходаковська Тетяна. Мудрість Іванна Сірка 187 ; Ненаткевич Тетяна. Мрійник Миколка 189 ; Борисова Ольга. Перед битвою 191 ; Кирилюк Вікторія. Подорож на Січ 194 ; Мельник Олександр. Україна на переломі 197 ; Гарбарук Альона. Вибір є завжди 199 ; Гомонець Вікторія. Голодомор 201 ; Яцечко Світлана. Дитячі спогади про війну 204 ; Якимчук Богдан. Йому було лише сімнадцять 206 ; Колядко Катерина. Аромат квітки, коли її топчуть 209 ; Бондар Лілія. Війна – провісниця зла і смутку 215 ; Галушук Олена. Страшний сон 216 ; Стасюк Тетяна. Подорож у минуле 218 ; Жук Оксана. Зі спогадів ветерана 222 ; Зек Богдан. Тризуб 225 ; Мурахевич Катерина. Накотились спогади 227 ; Середа Ірина. Україно моя 231.
Keywords: історія; history; література; literature; творчість студентів; art students; уроки історії; the lessons of history.