Основи антропології - Надольська, Валентина Василівна; Nadolska, Valentyna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Програма навчальної дисципліни “Основи антропології” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра напряму 6.020103 музейна справа та охорона пам’яток історії та культури. Предметом вивчення навчальної дисципліни є процеси антропосоціогенезу, расоутворення, етногенетичні процеси, історичні зміни антропологічної структури населення України.
Keywords: антропологія; ресогенез; антропогенез; еволюція