Новий час в історії західної цивілізації (рецензія на книгу «Історія країн Західної Європи та Північної Америки Нового часу (кінець XV – початок ХІХ ст.)» - Хлібовська, Ганна Миколаївна; Xlibovs`ka, Ganna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У структурі навчальних дисциплін вищої школи зі всесвітньої історії чільне місце посідає «Історія країн Західної Європи та Північної Америки Нового часу», вивчення якої сприяє форму-ванню цілісного уявлення про західну цивілізацію та її місця у світовому розвитку. Новою історією традиційно називають період усесвітньої історії, котрий наступає за Середньовіччям і хронологічно охоплює прикінець XV–початок ХХ ст.
Keywords: Новий час; Історія країн Західної Європи та Північної Америки