Механізми управління соціоекологоекономічною безпекою регіону - Коленда, Наталія Вікторівна; Матвійчук, Наталія Миколаївна; Черчик, Лариса Миколаївна; Полінкевич, Оксана Миколаївна; Волинець, Ірина Григорівна; Сак, Тетяна Василівна; Тендюк, Алла Олександрівна; Стрижеус, Людмила Василівна; Абрамова, Ірина Олександрівна; Рудик, Наталія Іванівна; Рудик, Анастасія; Моклиця, Н.; et al. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У монографії відображені теоретико-методичні та прикладні аспекти формування механізмів забезпечення соціоекологоекономічної безпеки регіону. Визначено сутність та запропоновано структуру механізму забезпечення соціальної, економічної, екологічної та соціоекологоекономічної безпеки регіону. Окремо подані підходи до формування механізмів забезпечення компонентів соціальної, економічної та екологічної безпеки регіону. Обгрунтовано особливості таких механізмів в окремих функціональних сферах та напрямах діяльності. Запропоновано стратегічні альтернативи забезпечення соціальної, економічної, екологічної та соціоекологоекономічної безпеки регіону. Окреслено особливості застосування окремих стратегій.
Дослідження розраховане на науковців, викладачів, студентів, представників державних органів управління, а також кола читачів, які цікавляться проблемами забезпечення соціоекологоекономічної безпеки регіону
Keywords: соціоекологоекономічна безпека регіону; механізми управління соціоекологоекономічною безпекою регіону