Позначення блідості в середньонімецькій мові - Огуй, О. Д.; Oguy, A. D. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті йдеться про середньоверхньонімецькі позначення блідості чи блідих відтінків та їх похідні. Визначивши їх семантичні структури на основі детального аналізу 18 свн. літературних пам’яток (з урахуванням 214 інших), автор робить висновок про специфіку семантичного развитку цих синонімічних слів. This article deals with MHG denominations of pale tone and their derivatives. On the basis of their defined semantic structures in 18 literature monuments (within other 232) the author comes to conclusion concerning the specifics of their semantic development.
Denominations of the Paleness in the Middle High German
Keywords: світло- та кольоропозначення; семема; семний комплекс; light- and color denominations; semems; sem complexes