Публічне управління гуманітарною сферою в Україні (на прикладі Волинської області) - Хвіщук, Олександр Віталійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У Вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано її мету і завдання, об’єкт і предмет дослідження, методологічну базу, наукову новизну та практичне значення отриманих результатів. У Розділі 1 висвітлено теоретичні основи та стан наукової розробки проблеми управління гуманітарною сферою, у тому числі на регіональному рівні. У Розділі 2 з’ясовано основи нормативно-правового регулювання гуманітарної політики в Україні та визначено інституційну структуру її забезпечення. У Розділі 3 досліджено особливості організаційного забезпечення реалізації гуманітарної політики на регіональному рівні, визначено роль місцевих програми у цьому процесі. У висновках підсумовано результати дослідження, з’ясовано можливості застосування набутого регіонального досвіду в розробці та реалізації державної гуманітарної політики на національному рівні
Keywords: гуманітарна сфера; державна гуманітарна політика; органи державної влади; місцеве самоврядування; державна стратегія розвитку; регіональна програма