Лабораторні роботи з геохімії та геофізики - Вовк, Олександр Павлович; Vovk, Oleksandr P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Навчальна дисципліна «Геохімія і геофізика» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін, забезпечує професійний розвиток бакалавра та спрямована на формування у студентів компетентностей щодо здатності використовувати геохімічну і геофізичну інформацію та спеціальні знання в теоретичних та практичних цілях у сфері професійної діяльності, при здійсненні комплексних фізико-географічних досліджень території. Дисципліна сприяє формуванню практичних умінь і навичок використання методів геохімічних і геофізичних досліджень, залучати методи суміжних наук для вирішення геохімічних питань, пояснення геохімічних процесів і явищ у взаємозв'язку з природними умовами, враховуючи можливе господарське використання, визначення мінерально-петрографічних, геологічних, геофізичних і геохімічних характеристик природних об'єктів.
Keywords: основний закон геохімії; форми знаходження хімічних елементів в природі; геохімічні особливості земної кори; геохімічні класифікації хімічних елементів; геохімія і геофізика атмосфери; геохімія біосфери