Стратегія розвитку туризму та рекреації в Північно-Західному регіоні України - Мельнійчук, Михайло; Уєвич, Сергій; Безсмертнюк, Тарас; Melniychuk, Michael; Uyevych, Sergey; Bezsmertnyuk, Taras (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Розглянуто стратегію розвитку туризму та рекреації в Північно-Західному економічному районі України, зокрема в Рівненській і Волинській областях. Розкрито сутність, принципи, завдання та концепції сталого роз- витку туризму та рекреації. Окреслено пріоритети державної регіональної політики. Проаналізовано обласні програми з розвитку туризму та рекреації до 2015 р. Виявлено проблеми сталого розвитку туристично-рекреа- ційної галузі в Північно-Західному економічному районі. Подано пропозиції щодо перспективного використан- ня рекреаційних ресурсів Волинської та Рівненської областей. Визначено найцікавіші туристично-рекреаційні об’єкти регіону, що потребують першочергового розвитку та капіталовкладень. Для забезпечення збалансованого розвитку туризму та рекреації у Північно-Західному економічному районі України запропоновано низку заходів. The article deals with the strategy of tourism and recreation development in the north-western region of Ukraine (Rivne and Volyn regions in particular). It also reveals the main points, principles and concepts of the steady recreation and tourism developments. Major priorities of the state regional policy have been pointed out. Regional tourism and recreation development programs till 2015 have been analyzed. The problems of steady development of tourism and recreation sector in north-western region have been stated. Proposals for steady effective use of recreation and tourism resources in Rivne and Volyn regions have been made. The most attractive tourism and recreation destinations needing foremost investments and development have been defined. A number of measures to be taken for providing balanced tourism and recreation development in the north-western region of Ukraine have been offered.
The Strategy of Tourism and Recreation Development in the North-Western Region of Ukraine
Keywords: рекреація; туризм; Північно-Західний економічний район; сталий розвиток туризму та рекреації; чинники сталого розвитку туризму та рекреації; проблеми сталого розвитку; recreation; tourism; north-western economic region; steady tourism and recreation development; factors of steady tourism and recreation development; steady development problems