Кількісні показники та загальна характеристика дитячого оздоровлення та відпочинку на території Волинської області - Єрко, Ірина Володимирівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2015)
Охарактеризовано діяльність основних закладів відпочинку та оздоровлення дітей області, їх площа, середньооблікова кількість штатних працівників, показники фінансової діяльності, динаміка фактично проведених ліжко-днів, кількості оздоровлених. Запропоновано низку заходів щодо поліпшення розвитку закладів відпочинку та оздоровлення дітей на території Волинської області, а саме: необхідно відрегулювати фінансово-економічну діяльність; збільшити обсяг державної підтримки; вдосконалити нормативно-праве забезпечення; проводити активну інвестиційну політику та кредитування; відновити матеріально-технічне забезпечення закладів; забезпечити постійне підвищення кваліфікації персоналу.
Keywords: дитяче оздоровлення; дитячий відпочинок; заміські заклади відпочинку; Волинська область