Структурні й семантичні особливості іменникових фраз в англомовній художній прозі - Калиновська, Ірина Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Проведено докладний аналіз іменникових фраз, які реалізують активну валентність високочастотних іменників сучасної англійської мови. В основі дослідження лежать принципи наукової системно-квантитативної школи: структуру й функціонування іменникових фраз в англомовній художній прозі та їх обумовленість семантикою ядра-іменника досліджено за допомогою статистичних методів (зокрема критерію Стьюдента, кореляції рангів та ін.).
Для лінгвістів, аспірантів, магістрантів, студентів старших курсів, усіх, хто працює в галузі функціонального синтаксису, лінгвістики тексту, стилістики, лексикології англійської мови.
Keywords: іменникова фраза; noun phrase; англомовна художня проза; English fiction; іменник; noun; ядро-іменник; head noun; лексико-семантична група; lexico-semantic group; функціонування; functioning; структурні особливості; structural characteristics; 811.111’367.4