Розробка односторінкових вебзастосунків з використанням API. - Рубік, Анастасія Дмитрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Дипломна робота присвячена вивченню односторінкових вебзастосунків(SPA). В процесі роботи було описано принципи роботи односторінкових вебзастосунків та проведено порівняння з багатосторінковими застосунками, також було визначено переваги і недоліки використання кожної з цих акрітектур. У роботі було проведено визначення API та описано роль використання API в розробці SPA. Проведено аналіз типового інструментарію потрібного для розробки SPA. Кінцевий програмний продукт є прототипом односторінкового застосунка та використовує різні практики для забезпечення позитивного користувацького досвіду. Розроблений застосунок “WeatherWatch” є вебсайтом для показу прогнозу погоди, який забезпечує такі функції як динамічне оновлення даних, реалізація інтерактивної мапи, наявність пошукової системи, використання сервісів геолокації, отримання даних із стороннього сервера, API інтеграція. Дана робота описує всі стадії розробки застосунка від планування до розробки і тестування.
Keywords: односторінковий вебзастосунок; SPA; багатосторінковий вебзастосунок; MPA; архітектура; API; JavaScript; пошукова оптимізація