Особливості психокорекційної роботи психолога з дітьми підліткового віку - Мазуренко, Інна Олегівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Бакалаврська робота присвячена теоретико-емпіричному дослідженню особливостей психокорекційної роботи психолога з учнями підліткового віку У першому розділі розглянуто теоретико-методологічні особливості психокорекційної діяльності психолога крізь призму теоретичного ракурсу, а також проаналізовано специфіку застосування психокорекції в роботі з підлітками. Надання ревіталізаційної допомоги дуже часто межує з необхідністю залучення психокорекційного інструментарію для відновлення втрачених або девіантно спрямованих поведінкових намірів і проявів. Другий розділ присвячено емпіричному вивченню міжособистісних конфліктів у підлітковому віці, проаналізовано специфіку корекції та здійснено інтерпретацію отриманих даних. Теоретичне значення роботи полягає в розширенні науково-психологічних уявлень про специфіку психокорекційної роботи психолога із сучасними підлітками. Практичне значення полягає в тому, що основні положення і результати можуть бути адаптовані психологом і вчителями для оптимізації психокорекційної роботи з підлітками, зокрема щодо зниження рівня їхньої конфліктності.
Keywords: психокорекція; конфлікт; девіантність; ревіталізація; підлітковий вік; прийняття; компроміс; здібності