Англійські багатокомпонентні терміни комп’ютерної лексикографії: структурний підхід - Гайволя, Оксана Леонідівна; Haivolya, O. L. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті досліджено проблему багатокомпонентних термінів англійської підсистеми комп’ютерної лексикографії. Вивчено специфіку словотвору термінів-словосполучень галузі. Виділено тенденцію до утворення структурно-семантичної системи поділом родових понять на видові для диференціації рис іменованого поняття. Особливу увагу звернено на структурні моделі термінологічних словосполучень. Залежно від структури виділено лексико-граматичні типи дво-, три- та багатокомпонентних терміносполучень комп’ютерної лексикографії. Визначено найактивніші й найпродуктивніші моделі таких словосполучень, та їхні особливості. The article is dedicated to the problem of multicomponential English terms of Computational Lexicography, namely to the study of their structural characteristics. The terminology of any sphere consists of a great amount of terminological word combinations. This can be explained by the necessity of creation of more exact notions. Practically the possibility of such constructions in forming large amount of meanings is not restricted. One of the characteristic features of a terminological word combination is its usage in the given sphere. Besides any multicomponential term acquires relative structural stableness inside the terminological system it belongs to.
English Multicomponential Terms of Computer Lexicography: A Structural Approach
Keywords: термін; term; термінологічне словосполучення; terminological word combination; багатокомпонентний термін; multicomponential term