Методичні аспекти роботи над поліфонічними творами у класі фортепіано - Гордійчук, Людмила Василівна; Кругляченко, Анжела Юріївна (КЗВО "Луцький педагогічний коледж, 2021)
Виконуючи твори поліфонії студент знайомиться з такими категоріями, як канон, канонічна імітація, прелюдія, інвенція, фуга, тема, протискладення, інтермедія, контрапункт, стретта, модуляція, каданс, каденція та інші. Знання цієї категоріальної теоретичної дефініції та практичні методичні навички виконавського їх втілення сформує комплекс піаністичних вмінь і знань, що стануть якісними чинниками виконання поліфонічної музики.
Keywords: поліфонічні твори; методика роботи; фортепіанна майстерність