Volynj u svjetlu srednjovjekovne kulture - Davydjuk, Viktor (My University, 2022)
Svrha predstavljenog rada bila je na temelju prijevoda tekstova Viktora Davidyuka na hrvatski jezik upoznati hrvatskog čitatelja sa značajkama Volinjske regije i njezinim povijesnim, etnološkim i kulturnim karakteristikama u odreĎenom povijesnom razdoblju, a koji se posebice odnose na problemi etnogeneze plemena koja su ţivjela u regiji Volyn s povijesnog, etnografskog i kulturnog gledišta.
Keywords: 94(477.82)