Секулярні віяння у контенті матеріалів на релігійну тематику: новомедійний аспект - Лавриш, Юліана Степанівна; Lavrysh, Yu. S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті йдеться про те, як сучасні позиції секуляризму впливають на новомедійний український мережевий дискурс, зокрема на контент релігійної тематики. Ці впливи, відповідно, є ключовими для рецепції аудиторії та формування духовних позицій у суспільстві. Тематичні віяння секуляризму впливають на контент - підбір матеріалів на релігійну тематику саме у нових медіа, які чутливі до популярних мейнстрімів, інформаційних удосконалень та проблематичних наповнень. Позиції сучасних суспільств також визначають пріоритети інформаційних потоків та циркуляції змістів, зокрема на платформі соціальних мереж та блогосфери. Тому важливо зосереджувати увагу, як ці мислиннєві і світоглядні перспективи впливають на журналістський інструментарій, визначають основні точки дотику між матеріальним і духовним. На основі популяризації секуляризму у Європі аналізуємо, наскільки ці тенденції помітні в українському соціумі та мережевих ЗМК. In the article there is a speech about how the modern position of secularism influence on new media Ukrainian network discourse, in particular on the content of religious subjects. These effects, respectively, are the key to the reception of the audience and the formation of moral positions in society. Thematic secularism trends affecting on the content selection of materials of the religious themes as the new media that are sensitive to popular mainstream, data improvements and problematic fillings. Positions of modern societies and prioritize data flows and circulation of contents, particularly on the platform of the social networks and the blogosphere. It is therefore important to focus as these positional and ideological perspectives affect journalistic tools, determine the main point of contact between the material and spiritual. On the basis of promoting secularism in Europe analyzed how these trends are apparent in the Ukrainian society and online media.
The Secular Trends in the Content of Materials on Religious Themes: New Media Aspect
Keywords: нові медії; new media; секуляризм; secularism; Церква; Church; контент; content