Українсько-польська лексична омонімія: критерії та ступені міжмовної омонімічності - Приймачок, Оксана Іванівна; Каращук Г. Ф.; Pryimachok, Oksana I.; Karashchuk, H. F. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2006)
Статтю присвячено аналізові міжмовних лексичних омонімів (на матеріалі української й польської мов). Опис вказаних одиниць спирається на семантичний і фонетичний критерії. На підставі взаємодії цих двох параметрів виділено кілька ступенів омонімічності слів: високий, середній і низький. The article is devoted to the analysis of interlangyage lexical homonyms (at the material of Ukrainian and Polish langyages). The description of marked points based on the semantic and phonetic criteria. On the basis of interaction of these two parameters several degrees of homonymy are singled out: high, middle and low.
Ukrainian-Polish lexical homonymy: criteria and degrees of interlangyage homonymy
Keywords: славістика; лексична типологія; міжмовна омонімія; slavistics; lexical typology; interlangyage homonymy