SWOT-аналіз розвитку рекреації та туризму в Локачинському районі Волинської області - Нетробчук, Ірина Марківна; Netrobchuk, Iryna M. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2016)
Висвітлено природно-рекреаційний, історико-культурний потенціал та соціально-економічну ситуацію району як важливі чинники розвитку рекреації та туризму. Окреслено перспективи розвитку культурно-пізнавального, сільського, екологічного та пішохідного туризму. Проаналізовано найбільш вагомі чинники внутрішнього (сильні, слабкі сторони) та зовнішнього середовища (можливості, загрози), що здатні сприяти розвитку організації туристсько-рекреаційної діяльності району. Охарактеризовано проблеми, що гальмують розвиток цієї галузі. Уперше проведено SWOT- аналіз розвитку рекреації та туризму в Волинській області, зокрема в Локачинському районі. Завдяки цьому методу можна оцінити перспективні напрямки розвитку рекреації та туризму в різних районах області та визначити не тільки їх можливості, а й усі доступні переваги над конкурентами.

The natural, recreational, historico-cultural potential and the socio- economic situation in the region were analyzed as an important factors of recreation and tourism. The prospects of development of cultural, educational, agricultural tourism and hiking were outlined. The most important factors of internal (strengths, weaknesses) and external environment (opportunities, threats) were analyzed. These factors can contribute to the development of tourism and recreational activity in the area. The problems that hamper the development of this industry were characterized. SWOT-analysis of recreation and tourism in the Volyn region, particularly in Lokachynskiy district, has been conducted first time. This method can be used for evaluating perspective areas of recreation and tourism in different parts of the region. It can also identify not only their ability but all available advantages over competitors.
Keywords: SWOT-аналіз; рекреація; туризм; комплекс; історико-культурні ресурси