Проблема гендеру у фізичному вихованні дітей, підлітків і молоді - Круцевич, Тетяна; Марченко, Оксана; Імас, Тетяна; Krutsevych, Tetyana; Marchenko, Oksana; Imas, Tetyana (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
У статті йдеться про гендерний підхід у фізичному вихованні в навчальних закладах. Наводяться результати дослідження численних науковців, що свідчать про різницю прояву не лише біологічних ознак при виконанні фізичних вправ, реакції на фізичні навантаження в хлопців і дівчат, а й про різницю в їхніх ціннісних орієнтаціях, мотивах, інтересах до занять окремими видами спорту, що переважно залежить від їх психологічної статі, що обумовлює дослідження проблеми гендеру у фізичному вихованні дітей, підлітків і молоді.The article deals with the gender approach in physical education in educational establishments.The results of research of numerous authors show the difference of manifestation of not only biological factors while performing of physical exercises, reaction on physical loads of boys and girls, but also about the difference in the value orientations, motives, interest to classes of some kinds of sports, they mainly depend on their psychological component, causes studying of the problem of gender in physical education of children, teenagers and the youth.
The Problem of Gender in Physical Education of Children, Teenasgers and Young People
Keywords: фізичне виховання; підлітки; гендер; physical education; teenagers; gender