Екзистенціальні параметри буття людини в романі Трумена Капоте «З холодним серцем» - Чирва, Ю. О.; Chyrva, Yu. O. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті осмислено екзистенціальні проблеми роману «З холодним серцем» Т. Капоте: абсурдність навко¬лишнього світу, відчуженість, самотність, зневіра, нездійсненність мрій, душевний біль, розщепленість душі, смерть, сенс буття, котрі визначають ті кризові межові ситуації, в яких опиняється головний герой твору.The article interprets the existential problems in T. Capote’s novel «In Cold Blood»: absurdity of the surrounding world, alienation, solitude, disappointment, unrealizability of dreams, soul pain, soul split, death, sense of the being which determine those critical marginal situations in which the main character finds himself.
Existential characteristics of the person’s being in Truman Capote’s novel «In Cold Blood»
Чирва Ю. О. Екзистенціальні параметри буття людини в романі Трумена Капоте «З холодним серцем» / Ю. О. Чирва // Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки. Філологічні науки. Літературознавство. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – 2012. – № 13 (238). – С. 142-147.
Keywords: Трумен Капоте; екзистенціальні проблеми; абсурд; відчуженість; самотність; зневіра; буття; мрія; Перрі Сміт; Truman Capote; existential problems; absurdity; alienation; solitude; disappointment; being; dream; Perry Smith