Поляки в радянському партизанському русі на території Райхскомісаріату Україна (на прикладі діяльності з’єднання Роберта Сатановського) - Жив’юк, Андрій; Zhyviuk, A.; Кравчук, Дмитро; Kravchuk, D. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті аналізується діяльність польського партизанського з’єднання під командуванням Роберта Сата-новського, підпорядкованого Українському штабові партизанського руху, на території Райхскомісаріату Украї-на, зокрема Волині і Полісся. Розглянуто військову та політичну еволюцію польських партизанських структур, основні мотиви вступу поляків до радянських партизанських загонів, місце, роль, підсумки діяльності поль-ських формувань у радянському партизанському русі, вплив компартійної номенклатури на їх функціонування. This article analyzes the activities of Polish partisan unit under the command of Robert Satanovskyi subordinated to the Ukrainian Headquarters partisan movement in Reichskommissariat Ukraine, including Volyn and Polissya. Considered military and political evolution of Polish partisan structures, the main motives since Polish to Soviet partisan detachments, place, role, results of the Polish forces in the Soviet partisan movement, the influence of the Communist Party range in their functioning.
The Poles in the Soviet Partisan Movement in the Territory of Reyhkomissariat (the Case of Robert Satanovskyi)
Keywords: партизанський рух; Український штаб партизанського руху; з’єднання Роберта Сатановського; partisan movement; the Ukrainian head of the partisan movement; Robert Satanovskyi connection