Інтерактивні методи навчання математики в базовій середній школі із застосуванням комп’ютерних технологій - Закидальська, Ірина Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У магістерській роботі розглянуто теоретичні аспекти застосування інтерактивних методів і технологій у навчанні математики у контексті історичного розвитку; проаналізовано дослідження українських та зарубіжних науковців з даного питання; наведено приклади використання онлайн-сервісів, онлайн-платформ та онлайн-додатків для проведення уроків математики у базовій середній школі в інтерактивній формі; розроблено методичні рекомендації зі створення інтерактивних завдань із використанням онлайн сервісів Learning Apps, Wordwall. Практичне застосування інтерактивних методів навчання математики із засуванням комп’ютерних технологій викладене у конспекті уроку з геометрії «Застосування перетворення подібності та гомотетії під час розв’язування задач» (9 клас) у формі веб-квесту «Геометричний експрес», який створений із використанням додатка Google Sites.
Keywords: Інтерактивні завдання; Інтерактивні методи навчання; Комп'ютерні технології; Онлайн-сервіси