Фізична терапія в педіатрії. Терапевтичні вправи на розтяг - Грейда, Наталія Богданівна; Андрійчук, Ольга Ярославівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У навчально-методичному посібнику розглянуто правила застосування вправ на розтяг як елементу коригуючої гімнастики в педіатрії у практичній діяльності фізичного терапевта. Обґрунтовано, які м’язи задіяні під час виконання вправ та дано їх функціональну характеристику. Наведено комплекси вправ на розтяг, які можуть бути адаптовані під індивідуальну програму корекції постави. Для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня спеціальність І7 «Терапія та реабілітація» спеціалізація І7.01 «Фізична терапія» освітньо-професійна програма І7 «Фізична терапія». Буде корисним для фахівців у галузі охорони здоров’я.
Keywords: терапевтичні вправи на розтяг; оптимізація розтягнення м’язів; розтяг м’язів усього тіла; вправи на розслаблення м’язів; 796.925