Оцінювання фізичного стану дітей Волинської та Херсонської областей і розподіл їх на групи - Кушнір, Яна; Kushnir, Yana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Шлях здоров’я нації полягає в систематичних заняттях фізичною культурою та спеціальних оздоровчих вправах. Фізична культура є важливим засобом підвищення трудової активності людей, життєво важливою потребою покращення загального стану організму. Майбутнє України – це молодь та діти. Нинішній спосіб життя дітей та молоді викликає занепокоєння. Гіподинамія, сколіоз та інші захворювання – наслідок багато- годинних захоплень комп’ютером, навантаження на уроках у школі, небажання або неможливість займатись улюбленим видом спорту. За вимогами низки державних документів, із 2009 р. проводиться щорічний лікарський медичний огляд школярів із метою визначення їхнього стану здоров’я, фізичного розвитку, функціональних можливостей, працездатності. Статистичні дані дають можливість порівняти фізичний стан дітей шкільного віку Волинської та Херсонської областей у визначенні груп навчання на уроках фізичної культури й зіставити їх із загальними даними по Україні. Way to nation’s health lies in systematic in systematic classes of physical culture and special health-improving exercises. Physical culture is one of the main means of increasing of labor activity of people that is vitally necessary for improving of general condition of an organism. Ukraine’s future is its youth and children. Current lifestyle of children and youth causes concern. Hypodynamy, scoliosis and other diseases are the result of hours-long sitting in front of computer, loads at the lessons at school, unwillingness or inability to practice favorite kind of sport. On request of peculiar state documents, since 2009 annually it is conducted medical examination of schoolchildren in order to define their health condition, physical development, functional possibilities, workability. Statistic data let us compare physical condition of children of school age of Volyn and Kherson regions and to define the groups for studying at lessons of physical culture and to compare them with general data of Ukraine.
Characteristics of Physical Condition of Children of School Age of Volyn and Kherson Regions
Keywords: учні; проба Руф'є; медичний огляд; фізичний стан; pupils; Index of Rufe; medical examination; health condition